Vesiliikunnan haasteet korvien hyvinvoinnille

Aktiiviselle vesiliikkujalle saattaa korvien jatkuva kastuminen aiheuttaa ongelmia. Vesi liuottaa korvavahaa, jonka tehtävä on suojata korvakäytävän ihoa ja estää tulehdusten syntymistä. Korvan iho voi kuivua ja veden mukana korvaan voi kulkeutua epäpuhtauksia, jotka saattavat laukaista korvakäytävän tulehduksen. Jos korvassa on runsaasti vahaa, voi korvaan joutunut vesi turvottaa sen. Vahatulpan takia korvakäytävä voi umpeutua, mikä luo erinomaiset olosuhteet bakteereiden kasvulle.

Korvakäytäväntulehdus

Korvakäytävän tulehduksen aiheuttavat bakteerit, esimerkiksi Staphylococcus aureus. Tulehdus ja siihen liittyvä bakteerikasvu johtuvat veden jäämisestä korvaan tai ihon rikkoutumisesta korvakäytävässä. Tulehduksen oireita ovat kipu, kutina, turvotus ja punoitus, joskus korva voi myös vuotaa. Tulehduksen kroonistuessa kipu tavallisesti häviää, mutta kutina jatkuu. Korvakäytävän tulehduksen hoitaa aina lääkäri.

Uimarin korva

Uimarin korva on vaiva, joka kehittyy toistuvien korvakäytävän tulehdusten seurauksena. Uimarin korvan ominaispiirteitä ovat ihonalaiset luukyhmyt, jotka ahtauttavat korvakäytävän. Ahdas korvakäytävä on entistä alttiimpi tulehduksille. Uimarin korvasta johtuvaa kuulon alenemaa sekä korvavahan kerääntymistä voidaan hoitaa leikkaushoidolla.

Polyfenolit suojaavat korvan ihoa

Vaxol-korvasuihke suojaa korvaa veden vaikutuksilta ja ennaltaehkäisee vahatulpan muodostumista. Vaxolin antibakteerinen ja antifungaalinen vaikutus perustuu öljyn rasvahappokoostumukseen, sen polyfenoleihin, jotka suojaavat öljyä hapettumiselta. Polyfenoleilla on myös tulehdusta ehkäisevää vaikutusta. Vaxol sisältää lisäksi E-vitamiinia, jolla on ihoa suojaava ja vahvistava vaikutus.

Annosteluohje

Korvat on hyvä suojata veden vaikutuksilta suihkauttamalla Vaxolia kerran viikossa tai tarvittaessa useammin, varsinkin jos korvat kutisevat.

  • Sisältää farmaseuttisesti puhdistettua oliiviöljyä
  • Pehmentää ja poistaa korvavahaa
  • Lievittää korvien kutinaa
  • Vähentää korvahuuhtelun tarvetta
  • Suojaa korvakäytävän ihoa veden vaikutuksilta
  • Noin 200 annossuihketta.
  • Aikuisille ja yli 1-vuotiaille

APTEEKISTA

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.